Ao Leuk Bay

Allt du behöver veta om Ao Leuk Bay på Koh Tao

Ao Leuk Bay ligger på Koh Taos sydöstra sida och erbjuder en lugn och avslappnad atmosfär. Strandens besökare komma hit främst för att snorkla bland de vackra korallerna eller sola ett par timmar. Sanden på stranden är lite grövre och nästan lite stenig på sina ställen.

Ao Leuk Bay

Ovanför stranden ligger ett par resorter med tillhörande restauranger men mycket mer än så är det inte, vilket passar perfekt för den som vill vara för sig själv under semestern. Annars är stranden en perfekt utflykt från någon av de större stränderna på ön. Vid Ao Leuk Bay är det betydligt glesare med turister än vid Sairee Beach och här kan man snorkla runt i lugn och ro utan att stöta ihop med andra turister.

Hotell vid Ao Leuk Bay

Som vi skrev tidigare ligger ett par resorter i anknytning till stranden, Ao Leuk Grand Hill Resort samt Baan Talay Koh Tao. Båda hotellen erbjuder enklare bungalows från ca 400 SEK per natt och passar perfekt för den som vill ha en lugn och avslappnad semester långt ifrån stressen i Sverige.

Ta sig hit

Det kan vara lite knepigt att ta sig till Ao Leuk Bay med bil eller moped. Anledningen är att den sista biten ner till stranden är en gropig lerväg och känner man sig osäker så rekommenderas det att ställa mopeden där huvudvägen slutar och gå den sista biten som tar ca 5-10 minuter. Annars kan man självklart ta en taxi från piren eller Sairee Beach, men glöm inte att komma överens med föraren att ni vill bli hämtade också.

Mer om Ao Leuk Bay

Strand längd 300 meter
Sandkvalitet:
Vattenkvalitet:
Snorkling:
Restauranger: Ja, 1 st
Shopping Nej
Hotell Ja, 2 st
Nattliv: Nej