Chalok Baan Kao Beach

Allt du behöver veta om Chalok Baan Kao Beach på Koh Tao

Längst ner på Koh Taos sydvästra del ligger stranden Chalok Baan Kao Beach. Hit kommer turister som vill ha en lite lugnare atmosfär än vid Sairee Beach men ändå ett lite bredare utbud av hotell och restauranger att välja på.

Chalok Baan Kao Beach

Stranden är lång och relativt smal, framföra allt på morgonen innan tidvattnet sjunker undan. Eftersom sanden är vit och finkornig samt att det är långgrunt så passar stranden även bra för barnfamiljer. Aktiviteterna vid stranden är begränsade till att snorkla och hyra en kanot. Precis som på de andra stränderna på Koh Tao finns även ett flertal dykfirmor längst stranden och det rekommenderas att prova på att dyka under sin semester vid Chalok Baan Kao Beach.

Ovanför stranden ligger Chalok Baan Kao Village, en liten by med några affärer, restauranger och hotell. Byn passar utmärkt som en paus från solandet på stranden eller för att hitta en ny restaurang, men mycket mer än så är det inte och för den som är ute efter lite bättre shopping rekommenderas det att besöka Sairee Beach.

Utflykter från Chalok Baan Kao Beach

För den som vill göra ett par utflykter från Chalok Baan Kao Beach rekommenderas det att besöka Freedom Beach ligger ligger i närheten av stranden. Freedom Beach är lite speciell då stranden kantas av småträd. För den som vill ut på äventyr finns även en viewpoint i närheten av Chalok Baan Kao Beach. Uppe på Koh Taos södra udde ligger John Suwan viewpoint som erbjuder en fantastisk utsikt över Koh Tao. Vägen upp är ganska krävande och det gäller att ha ordentliga skor och ta med sig vatten.

Hotell vid Chalok Baan Kao Beach

Chalok Baan Kao Beach har ett relativt stort utbud av hotell där Koh Tao Tropicana och Koh Tao Resort är några av de populäraste. Något man kan tänka på när man bokar sitt hotell är var någonstans på stranden man vill bo, samt att det under högsäsong kan vara fullbokat på de hotell man vill bo på, därför rekommenderas det att boka sitt hotell i förväg för att säkerställa det hotellet man vill ha.

Mer om Chalok Baan Kao Beach

Strand längd 500 meter
Sandkvalitet:
Vattenkvalitet:
Snorkling:
Restauranger: Ja, 5+ st
Shopping: Ja, Lite
Hotell: Ja, 5+ st
Nattliv: ja, Lite