Koh Nang Yuan

Allt du behöver veta om Koh Nang Yuan utanför Koh Tao

Koh Nang Yuan ligger nord väst om Sairee Beach och är en populär utflykt från Koh Tao. Ön som egentligen består av tre mindre öar sammansatta av en smal strandremsa erbjuder kristallklart vattnen och mjuka stränder. Ön är känd för sin fantastiska dykning men många som besöker ön gör även ett stopp uppe på öns viewpoint där man får en utsikt över det vanliga. Vägen upp är påfrestande och det rekommenderas att ta på sig ordentliga skor.

Nang Yuan Island

Koh Nang Yuan är en liten ö med endast en resort med tillhörande restaurang. Därför väljer majoriteten av öns besökare att endast göra en dagsutflykt till ön. Faktum är att det inte bara kommer besökare från Koh Tao utan även från Koh Phangan, Koh Samui och Chupthon. Det gör att det kan bli ganska fullt på ön. Därför rekommenderas det att besöka ön tidigt på morgonen eller senare på eftermiddagen. Framför allt om man vill ha en egen solstol på stranden.

Hotell vid Koh Nang Yuan

På Koh Nang Yuan finns endast en resort som heter Nangyuan Island Dive Resort och erbjuder bungalows av olika standard. Självklart finns det även möjlighet att boka in sig på en dykkurs i samband med sitt besök på ön.

Att ta sig till ön

Det enklaste sättet att ta sig till Koh Nang Yuan är att gå ner till någon av långtailbåtarna på Sairee Beach. Ibland kan man få vänta en stund om man vill få ner priset genom att åka med andra turister. Annars kan man självklart hyra långtailbåten på egen hand. Glöm inte att ha med kontanter för national park fee som man måste betala när man besöker Koh Nang Yuan.

Mer om Koh Nang Yuan

Strand längd 300 meter
Sandkvalitet:
Vattenkvalitet:
Snorkling:
Restauranger: Ja, 1 st
Shopping Nej
Hotell Ja, 1 st
Nattliv: Nej