Mae Haad Beach

Allt du behöver veta om Mae Haad Beach på Koh Tao

Ett par kilometer söder om Sairee Beach ligger Mae Haad Beach och det är här färjorna från Chumphon och Koh Phangan lägger till. Även om stranden vid själva piren inte är något vidare så finns det mjuk vit sand även här, men man måste ta sig en bit bort från båtarna. Trots detta så väljer de allra flesta som besöker Koh Tao att ta sig vidare till någon av de andra stränderna på ön.

Mae Haad Beach

Mae Haad Beach är efter Sairee beach den mest exploaterade stranden på Koh Tao. Här hittar man ett flertal butiker, restauranger och hotell. Är man ute efter att shoppa under sin semester på Koh Tao så rekommenderas ett besök till Mae Haad beach, framför allt om man bor vid någon av de mindre stränderna.

Aktiviteter och utflykter

Mae Haad Beach är ett litet men spännande utbud av aktiviteter. Något av de vanligaste är att göra en dagsutflykt till någon av stränderna på öns östkust eller att besöka Koh Nang Yuan. Men man kan även hyra en kajak, gå på spa eller ta massage.

Ett vanligt sätt att se mer av ön är att hyra en skoter ett par dagar. Det är ett perfekt sätt att upptäcka Koh Tao i sin egen takt. Dock ska man vara väl medveten om att vissa uthyrare försöker få ersättning för skador som redan finns på fordonen, detta är någon som händer kontinuerligt på Koh Tao och det bästa sättet att skydda sig mot detta är dokumentera befintliga skador med en mobilkamera eller liknande.

Hotell vid Mae Haad Beach

Vid Mae Haad Beach finns ett flertal hotell allt från guesthuse till bungalows. Majoriteten av hotellen ligger vid strandens södra del och härifrån kan man besöka Jansom Bay som ligger en kortare promenad söder om stranden.

Mer om Mae Haad Beach

Strand längd 800 meter
Sandkvalitet:
Vattenkvalitet:
Snorkling:
Restauranger: Ja, 5+ st
Shopping Ja, Medel
Hotell Ja, 5+ st
Nattliv: Ja, Medel