Sairee Beach

Allt du behöver veta om Sairee Beach på Koh Tao

Sairee Beach är Koh Taos populäraste och mest tursitvänliga strand och hit kommer backpackers från hela världen för att dyka och festa. Trots att Sairee Beach har ett större utbud av barer och restauranger än de andra stränderna på ön så är atmosfären vid stranden lugn och avslappnad.

Ett par kilometer norr om piren på Koh Tao ligger Sairee Beach, en strand där det mesta kretsar kring dykning. Här ligger majoriteten av öns dykfirmor och det är också här många av Koh Taos besökare väljer att spendera sin semester på ön. Ovanför stranden ligger en trevlig gågata som kantas av låga hus med små butiker och restauranger. Det mesta är uppbyggt för turisterna och här hittar man till exempel caféer, barer med happy hour och pizzahak med ”all you can eat”. Det är tydligt att Sairee Beach blivit ett självklart stopp för många backpackers i samband med det berömda Full Moon Partyt på grannön Koh Phangan.

Sairee Beach på Koh Tao

Aktiviteter och utflykter vid Sairee Beach

Trots att Sairee Beach är den mest turistanpassade stranden på Koh Taos så har stranden fortfarande ett trevlig men begränsat utbud av aktiviteter. Förutom att boka in sig på någon av de många dykutflykterna som arrangeras av dykfirmorna vid stranden så kan man även göra en dagsutflykt till Koh Nang Yuan som ligger en kortare båtresa nordöst om stranden.

Andra populära sätt att aktivera sig på är att göra en utflykt till någon av öns stränder på östkusten, att besöka John Suwan viewpoint, som ligger på öns södra spets eller att hyra en skoter och upptäcka ön på egen hand.

Om du vill hyra skoter gäller det att vara ordentligt påläst. Det finns en del uthyrare på ön som försöker lura den som hyr mopeden genom att försöka få ersättning för befintliga skador. Ett effektivt sätt att motverka detta är att fotografera mopeden innan man hyr den.

Hotell vid Sairee Beach

Sairee Beach har ett stort utbud av hotell. Faktum är att de flesta dykfirmorna erbjuder paketpris med både dykkurser och boende i ett. Ett tips om man planerat att dyka på Koh Tao är att undvika ”inkastarna” som står vid piren. Ta en taxi till Sariee Beach och gå runt bland de olika dykfirmorna och jämför för att försäkra dig om att hitta ett bra boende. Förövrigt så är att nästan alltid en fördel att boka boende i förväg för att få det boendet man vill ha och det finns risk att hotellen är fullbokade, framför allt om man besöker Koh Tao i samband med Full Moon Party.

Strand längd 1200 meter
Sandkvalitet:
Vattenkvalitet:
Snorkling:
Restauranger: Ja, 5+ st
Shopping Ja, Medel
Hotell Ja, 5+ st
Nattliv: Ja, Bra

Populära hotell vid Sairee Beach