Tanote Bay

Allt du behöver veta om Tanote Bay på Koh Tao

Tanote Bay

Tanote Bay ligger på Koh Taos östkust och erbjuder en fantastisk snorkling. Stranden är liten och ganska svårtillgänglig vilket gör att den inte är lika exploaterad som andra stränder på ön utan har fått behålla sin naturliga charm. Stranden är formad som en hästsko med en liten ö i mitten. För den som gillar att snorkla rekommenderas det verkligen att besöka Tanote Bay. Korallerna börjar i stort sett vid strandkanten och sträcker sig hela vägen ut till den lilla ön en bit ut i vattnet.

Tanote Bay

Trots de vackra korallerna är det oftast bara ett fåtal andra snorklare här så man kan simma runt och upptäcka livet under ytan helt i sin egen takt.

Aktiviteter och utflykter

Tanote Bay är en upplevelse i sig och de flesta som kommer hit gör det för att njuta av den härliga atmosfären kombinerat med vackra naturen. Men för den som lätt blir rastlöst går det även att hyra en kajak, prova på att snorkla eller ta en thaimassage. Om man däremot bor vid Tanote Bay kan ett besök vid Mae Haad Beach eller Sairee Beach vara ett trevligt avbrott från allt slappande på stranden.

Hotell vid Tanote Bay

Vid Tanote Bay finns 5 resorter med olika kvalité, genensamt för de alla är att priserna här är lägre än vid andra stränder på Koh Tao, så man får mycket för pengarna. Den populäraste resorten är Montalay Beach Resort och det är också här många av strandens besökare hamnar. Något att tänka på är att eftersom resorterna erbjuder blandad kvalité kan det vara smart att boka sitt boende vid Tanote Bay i förväg för att försäkra sig om att man får den kvalitén man vill ha.

Mer om Tanote Bay

Strand längd 200 meter
Sandkvalitet:
Vattenkvalitet:
Snorkling:
Restauranger: Ja, 5 st
Shopping Nej
Hotell Ja, 5 st
Nattliv: Nej