Aktiviteter på Koh Tao

Läs om populära aktiviteter och utflykter du inte får missa under din vistelse på Koh Tao

Dagstur Till Koh Nang Yuan

En populär utflykt från Sairee Beach är att besöka den närliggande ön Koh Nang Yuan. Ön består egentligen av 3 små öar som är sammansatta av en smal strandremsa. Ön är mest känd för sin fantastiska dykning samt en vacker viewpoint på höjden av en av öarna. Det finns en resort med tillhörande restaurang för den som vill ha något att äta och dricka.

Besöka Tanote Bay

Tanote Bay ligger på Koh Taos ödtra del och erbjuder en lugn och avslappnad atmosfär. Aktiviteterna vid stranden är begränsade och de flesta ligger och läser en bok i skuggan. Men för den som vill finns en hel värld av koraller och fiskar att upptäcka en bit ut från stranden.

John-Suwan Viewpoint

Längst ner på Koh Taos södra spets ligger John-Suwan Viewpoint. Att ta sig till utkiksplatsen är krävande och det rekommenderas att ta ordentliga skor. Men när man väl nått toppen så blir man belönad med en fantastisk utsikt över hela södra delen av Koh Tao. Perfekt för den som vill ha lite äventyr på semstern.

Prova På Att Dyka

Majoriteten av alla som kommer till Koh Tao gör det för att dyka. Med ett flertal dykplatser i absolut världsklass har dykningen blivit lite av en symbol för ön och det märks inte minst på antalet dykfirmor på ön. Många besökare väljer att ta dykcertifikat men det går även bra att boka in sig på en endagarsutflykt.

Läs mer om att dyka vid Koh Tao här (extern länk)

Gå På Spa

För den som vill varva ner och unna sig något extra rekommenderas det att boka in sig på en spabehandling. Koh Tao har ett flertal spaanläggningar, vissa i anslutning till hotellen. Fördelen med spabehandlingarna i Thailand är att de oftast är betydligt billigare än i Sverige vilket gör att man kan unna sig det utan att det behöver kosta tusenlappar.